::Sila Ambil Nombor Anda::

::Jom Baca Entri Menarik Mereka::

31 October 2011

Running Man Episode 1

AMARAN : ENTRI INI DITULIS DENGAN BAHASA INGGERIS YANG KURANG SEMPURNA. KANAK-KANAK BERUMUR BAWAH 4 TAHUN SETENGAH DAN SESIAPA YANG MEMPUNYAI PENYAKIT LEMAH SEMANGAT DAN SAKIT JANTUNG TIDAK DIGALAKKAN MEMBACA. TERIMA KASIH.

_______________________________________________________________________________


Running Man is a new concept outdoor korean variety show which at first their venues were completely in a building such as shopping complex. Right after the shopping complex business hour, they would be filming inside.The cast for this show are Star Golden Bell MC Ji Suk Jin, The One Man Kim Jong Kook, Jeju Island Actress Song Ji Hyo, Singer / Comedian Ha Dong Hoon a.k.a Haha, Lee Ssang Kang Hee Gun a.k.a Kang Gary, The Nation MC Yoo Jae Suk, Actor Song Joong Ki and newcomer Lee Gwang Soo. At first,  was supposed to be a guest on Episode 2, however she has done a fascinating job in the show and was offered to be part of permanent members.

Early episode they would be filming around 10 p.m and ended around 6 or 7 a.m. On later episode, the venues and filming hour change a lot based on certain factors. 
Well, i guess anything about improving the show, a few changes won't hurt at all.

On Episode 1, the guest on Running Man were none other than the "Nation Fairy" Lee Hyori and Hwang Jung Eum. They were at first gather at the SBS Roof Garden for the show opening which at first to arrive was Yoo Jae Suk, followed up by Kim Jong Kook together Haha with and the rest with the order Lee Gwang SooSong Joong Ki , Kang Gary , Ji Suk Jin , Lee Hyori and lastly Hwang Jung Eum.


On this episode, they was divided into two groups which is the Expensive team and Cheap team. Their first mission was to find the most expensive item in the mall.



The next game was the Chicken Fight and to determined the order of which team goes first, the played the mouth version of Rock-Paper-Scissor. 




After the Chicken Fight, the teams was given another task which was to find the cheapest item in the mall and the last game of episode 1 was to play a Bridal Shot game.

For those who wanted to download the Episode 1 of Running Man

All thanks to kshownow for their subs. Kamsahamnida :D








24 October 2011

Yoona, Artis Bijak di Korea Selatan

SEOUL 23 Okt. - Artis jelita daripada kumpulan SNSD/Girls Generation, Yoona dipilih sebagai anggota kumpulan penyanyi wanita paling bijak di Korea Selatan, menurut satu tinjauan baru-baru ini.

SNSD Yoona


Tinjauan yang dilakukan oleh sebuah klinik di Gangnam Sochowon,Seoul itu dilakukan bagi mengetahui artis mana yang paling bijak oleh orang ramai. Tinjauan itu melibatkan seramai 148 responden terdiri daripada pelbagai peringkat usia dan bidang. 

KARA Goo Hara
After School Kahi























Yoona memperolehi 54 peratus undi diikuti Goo Hara daripada kumpulan KARA dengan 23.4 peratus undi dan Kahi daripada kumpulan After School dengan 18.3 peratus undi. Tinjauan turut mendapati kebanyakan responden berpendapat, anggota kumpulan yang aktif 'bernyanyi', berlakon dan muncul dalam banyak rancangan realiti perlu mempunyai bakat dan bijak.

Girls Generation yang baru tampil dengan album baru, The Boys sedang mendominasi carta lagu di Korea Selatan - AGENSI

Sumber : Utusan Malaysia


P/S : Apa-apa pun aku tau, Jae Suk dengan DaeSung tetap Dumb & Dumber. Hahaha

Kesan Buruk Nescafe



Macam korang semua tau, Nescafe nih memang tinggi kandungan kafein.
Nak tau apa lagi effect effect kafein nih sebernarnya? Antaranya berdasarkan pengalaman aku sebab aku suka minum Nesacafe. Gila #### suka. Heheh

Sebelum tuh, apa kafein nih der?

Kafein nih adalah sejenih bahan kimia a.k.a sejenis dadah yang terdapat dalam daun ataupun tumbuh tumbuhan. Rasa kafein nih pahit dan memberi kesan buruk kalau di consume secara berterusan, dengan banyak dalam kuantiti yang banyak.

Sekiranya kafein diambil, kafein akan merangsang sistem saraf manusia dan kemudian akan meningkatkan level kepekaan seseorang, memberi tenaga dan of course tahan mengantuk.


Kalau macam tuh, apa effect Nescafe nih sebenarnya?
  • Cenderung kepada penyakit osteoporosis, yang mana badan kekurangan kalsium dek kerana kafein yang mengurangkannya
  • Kencing yang sangat kerap, yep, SANGAT kerap kalau kerap minum Nescafe. Aihh, berapa banyak kerap dahh
  • Susah nak tidur. Agak lah jugak. Keadaan dia mengantuk tapi tak berapa boleh nak tidur. Ha macam tu lah lebih kurang.




Macam mana dengan Nescafe 3 in 1?

Nescafe 3 in 1 ni pun boleh tahan jugak kemerbahayaan dia tau tak.
  • Boleh merosakkan buah pinggang. Der, buah pinggang tak jual kat kedai tau? Jaga elok elok.
  • Jugak membahayakan jantung. Bahaya macam mana tu tak payah tanya. Kalau dah nama bahaya tuh, bahaya jugak.


Kalau Tongkat Ali Cafe tu apa cerita?

Kalau Tongkat Ali Cafe nih, aku cuma terbaca dari tempat tempat lain. Ada sorang brader ni dia selalu minum Tongkat Ali sebab nak elak badan letih. So, bila dia consume dalam jangka masa yang lama effect dia bila dia tak minum badan automatic jadi letih. Tak bermaya. Bila nak hilangkan effect nih, dia kena tahan lebih kurang sebulan macam tu, baru okay balik. 

Aku tak pasti lah macam mana effect direct dekat badan kita. Haha mungkin ada mungkin tidak. 


Kesimpulannya?

Apa - apa pun, bukanlah tak boleh minum kan. Minum tetap takde masalah. Pandai pandai buat moderation sendiri. Takat mana mau minum dalam sehari samalah macam rokok. Haha Okay? Semua benda kalau over-consumed akan ada kesan buruk. Betul tak? So, whatever you do, kesihatan nombor satu. 
Ceh, macam iklan Kementerian Kesihatan.

p/s : aku suka minum nescafe sebab senang nak buat. Cuma, aku control bab sukatan gula. :D

22 October 2011

ScreenShot Dari Running Man Ep.63

Post kali khas untuk member aku, Hainizam! Takde pape pun, cuma adalah screen shot dikala bosan untuk tatapan umum. Hahaha











Default Comment Box

Tiba tiba aku merasa untuk kembali menggunakan default comment box untuk blogger. Jangan tanya kenapa. Sebab aku pun tak pasti. Hak hak hak!

Apa apa pun, selamat bercuti di hari Sabtu nih ya! :D

21 October 2011

Ducati Monster 795

Tengah selak-selak surat khabar, nampak berita pasal motorsikal berkuasa tinggi a.k.a superbike iaitu Ducati Monster 795 dah pun masuk ke Malaysia dengan harga RM59,999 termasuk insurans. Dan jugak, Valentino Rossi telah diberi penghormatan untuk melancarkan motorsikal ni.

Aku nih memang dari kecik lagi minat superbike, tapi nak buat macam mana kan minat je yang mampu, beli nya jauh sekali. Haha takpe takpe, ada rezeki nanti dah kerja memang aku nak sambar satu. Mungkin Ducati kot. Tengok lah. 

Ducati Monster 795


Ducati Monster nih jugak antara banyak banyak model Ducati yang paling laris sekali. Tapi, betul jugakkan siapa yang tak pernah dengar Ducati Monster. Hehe maksud aku yang minat superbike la. Yang minat kereta memang tak kan ambik peduli pun.

Kawasaki Ninja 150RR


Sekarang, atas ikhsan kedua ibu bapa aku, haha aku dibelikan Kawasaki Ninja 150rr. Untuk aku sekarang, motor nih dah jauh dari cukup. Ala ala superbike cuma dia 2-stroke dan kecik sikit lah. Kalau motor aku nih letak sebelah superbike superbike lain, motor aku nampak macam adik lah. Hahaha takpe2, Sikit sikit lama lama jadi bukit. Eh, macam takde kena je...

16 October 2011

LeeSang - The Girl Who Can't Breakup, The Boy Who Can't Leave


video


He eo ji ji mot ha neun yeo ja tteo na ga ji mot ha neun nam ja 
Sa rang ha ji anh neun u ri geu rae seo no no no no no no 

U rin sam baeg I man won jja ri jung go cha ro ham kke 

Eo di deun da nyeot ji nam bu reop ji anh ge 
Pal jjang eur kki go han jang ui sa jin e chu eog eur dam go 
Bam jam eur seol chyeo ga myeo seo ro reur ar a ga go 
Nae kkum eun neo ui mi rae ga doe eo 
U rin seo ro reur tta reu neun han ssang ui a reum da un sae yeoss eo 
Chae wo jyeo do bu jok haet deon sa rang 
Da si tae eo na do man na go peun sa ram 
Ha ji man se wor ap e seo neun yeok si 
Seo ro ui yok sim eur I gi ji mot hae 
Yok sir e hol lo anj a u neun neo ui ur eum so ri 
Na reur sso a bo neun nun cho ri 
Nar I gal su rog deo nan tto I byeor eur saeng gak hae ha ru jong il 
Tae yang eun tteu geo un de ni mam eun eor eo it ne 
Nu gu ui jal mos in ji sa rang ha gin ha neun de baby 
Mo deun ge geu dae ron de u ri neun byeon hae it ne 
Nu gu ui jal mos in ji sa rang ha gin ha neun de baby 
He eo ji ji mot ha neun yeo ja tteo na ga ji mot ha neun nam ja 
Sa rang ha ji anh neun u ri geu rae seo 
No no no no no no 
(X2) 
Ttae ron neo mu na ba ppa neo e ge mi an hae 
Ji gab e don eur chae u go si gan eur nae 
Ti na ge sa rang eur pyo hyeon mot hae do 
Neo wa ham kke yeong hwa reur bo go bab eur meog eu myeon 
Ni gi bun I pul lil geo ra yeo gi deon 
Nae saeng gag eun tto bit na ga 
Geo ri reur geo nil myeo neo e ge jang nan eur chyeo do 
Jin bu han sa rang nor I 
Sa rang eun han ttae sa rang eun I byeol gwa han pae 
I byeor eun sa rang eur de ri go ga neun de 
Tae yang eun tteu geo un de ni mam eun eor eo it ne 
Nu gu ui jal mos in ji sa rang ha gin ha neun de baby 
Mo deun ge geu dae ron de u ri neun byeon hae it ne 
Nu gu ui jal mos in ji sa rang ha gin ha neun de baby 
He eo ji ji mot ha neun yeo ja tteo na ga ji mot ha neun nam ja 
Sa rang ha ji anh neun u ri geu rae seo 
No no no no no no 
(X2) 
Sa rang eun han ttae sa rang eun I byeol gwa han pae 
I byeor eun sa rang eun de ri go gat ne 
(X2) 
Beo ri myeon beo ryeo ji neun ge sa rang I ra myeon eol ma na joh eul kka 
Mo du kkum in de ni son eur jab eun geon 
Won ha myeon eod eo ji neun ge sa rang I ra myeon eol ma na joh eul kka 
Mo du kkum in de na neun beos eo na ji mot ha ne 
He eo ji ji mot ha neun yeo ja tteo na ga ji mot ha neun nam ja 
Sa rang ha ji anh neun u ri geu rae seo 
No no no no no no 
(X2) 
No no no~ no no no~ 
No no no~ no no no~ 
Oh yeh~ 
Sa rang e mukk I neun nam ja neun yak hae ppa jin geol kka 
Sa rang eur gulm gi neun nam ja neun mu neung ryeok han geol kka 
Bi mir eur sum gi neun nam ja neun na ppeun geol kka 
Sa rang dae che wae byeon ha neun geol kka 
Yeh ~

14 October 2011

Internet Sharing Guna XP [TL-WN772N]

Imba. Seriously memang Imba. Setakat share internet dekat Windows 7 tu memang dalam tangan tapi bila main dengan Windows XP, jangan kata dalam tangan, dalam kaki belum tentu. 

Aku ada sebijik PC dekat rumah yang tersangatlah old school. Old school macam mana? Old school yang menggunakan RAM DDR1/DDR , ber-Windows XP dan mempunyai RAM 1.25GB. Haaaa, macam mana? Hebat tak hebat?

Nak dijadikan cerita nya, aku pergi lah beli benda alah yang bentuk macam broadband tuh, tapi untuk share internet and buat desktop boleh ada wireless. Kejap aku cari gambar dia jap.

Haaa, macam nih rupa dia.



Okay. So, aku pun installed segala benda yang perlu diinstal dan sampai lah ke suatu point yang bakal mengubah hidup aku selama sejam. Biasa kalau dekat  Windows 7 senang je nak sharing is caring internet nih tapi bila bermain dengan Windows XP aku buntu tanpa kata. Walauweyh. 

Rasa nak mengamuk je tadi. Lepas kena ceramah dengan mak aku sekejap, (ceramah sebab aku asyik amarah tak tentu pasal ) aku kembali jadi tenang. Tapi tak tenang jugak lah. Hahah 

Hampir  2 jam jugak lah aku berusaha nak menangani permasalahan nih. Akhirnya berjaya. Rasa macam boleh bukak kedai komputer dah nih. Hahahahahaha

12 October 2011

BlackBerry Bold 2 OS6

 

Okay, hari ni terasa nak tulis pasal blackberry aku yang baru je aku beli tak sampai sebulan. Aku beli Blackberry Bold 2 yang dah siap install dengan OS6. Terus terang, masa mula mula beli dulu, aku tak tau pun ada OS OS nih. Dah beli baru kaji.



Kalau yang tak tau, BB nih jugak dikenali dengan social phone/smartphone. Lebih kurang macam tuh lah maksud dia. Kiranya, kalau korang pattern yang suka facebook(yang dah pelik skrg), twitter, browsing internet, BBM semua ada. Tapi macam biasa lah, mesti berbayar punya. Takde apa dah yang tak bayar sekarang. Bab - bab pakej internet, nanti - nanti sikit aku cerita.



So, BB nih bukan lah perfect dan boleh kata banyak jugak problem yang dia suka buat. Tapi kalau dah biasa takde masalah pun. Haha


Kalau nak cerita pasal battery dia, memang sakit hati kadang kadang. PALING PENTING JANGAN LUPA CHARGE BATTERY selama 8 JAM. Standard procedure lah kan kalau baru beli handset kan. Tapi masalah BB nih and aku tak sure BB Bold 2 ke atau pun semua BB lain, tapi biasa nya kalau korang jenis pegang BB sepanjang masa nanti battery dia suddenly drained dan automatic shutdown.



Awal awal dulu memang sakit hati, sebab dekat battery punya bar baru 50% tiba tiba dia keluar message "Battery drained". Bila aku plug-in charger, dekat bar tulis 1%. Aku ingat maybe theme punya problem sebab entah entah battery bar tak berapa jitu tepat , so aku pun tukar default theme. Tapi problem tuh still ada.


Nak tau apa aku buat? Pantang kurang je battery, aku charge. Sampai sekarang dah okay. Ada sekali tuh punyalah bengang aku charge lama nak mampus. Haha Tersentak handset aku terus okay. Hehehe


Satu lagi, BB Bold 2 nih dia cuma ada 2 memory je. Satu memory card punya and satu lagi application memory. YUP, dia takde phone memory. So, segala jenis bagai gambar-gambar menarik korang semua letaknya dia memory card. Application memory pulak untuk simpan application yang di-installed. 



Dekat sini, problem BB Bold 2 bila korang pakai OS6. Sebabnya, Bold 2 bukan di design untuk OS6 tapi application memory dia besar so boleh muat OS6 yang bersaiz agak besar. Jadi, application memory tinggal sikit untuk korang install application-application lain. Kalau rasa nak intsall banyak application, pakailah OS5. Takpun beli je BB Torch takpun iphone. hahaha Orait chow~





08 October 2011

Korean Variety Show Running Man



Mungkin ramai antara korang semua dah tau pasal Running Man, dan dah tau 'kebestan'nya macam mana.Aku pernah post dulu pasal show nih jugak dulu. So, pada korang yang tak tau lagi, boleh je tengok online atau pun download cerita tu beserta dengan english subtitle sekali. Korang pergi je dekat http://www.isubs-squad.com. Register sebagai member forum. Free je, xpayah bayar-bayar dan siap. Download lah banyak mana pun yang korang nak. Dekat Isubs nih quality dia memang terbaik. Nak nak pulak kalau korang download yang 720p. Memang mantap dan HD.

Satu lagi tempat untuk korang download Running Man pulak adalah dekat http://forums.kshownow.asia/. Dekat sini subbing punya kerja memang laju. Juga free register, tak perlu bayar dan korang boleh terus download. Tapi kualiti dia kurang sikit dari Isubs tapi sangat laju subbing process.

EDIT : Sekarang ni Running Man yang korang semua download dari kshownow, quality dia dah improve. Tak macam dulu, dia sub sambil lewa, so agak teruk sikit. Mungkin ramai dah menderma dekat Kshownow ni sebab tu quality diorang dah improve. So, aku lagi suka download dekat Kshownow dari ISubs.

 Kalau katakan hari Ahad tu, episode tu keluar dekat Korea, mungkin dalam jumaat depan dah boleh dapat yang dah siap dengan english subs ( yang ini untuk download ). Kalau korang memang tak suka download, dan rasa nak tengok online sahaja ( streaming ) boleh je pergi dekat sini, cuma yang membuatkan aku kurang sikit tengok online ni sebab quality dia dalam 360p je. Rendah. Tak detail orang cakap. Haha













Selamat Mendownload :D